Ridskola


rakel&susanna ridskola skogen ridlektion

På vår ridskola kan vi erbjuda dig ridkurser en gång i veckan, helgkurser, ridläger, enstaka ridlektioner. Vår ridskola är auktoriserad av Svenska Islandshästförbundet. Vi som undervisar är Kerstin (utbildad B-instruktör) och Jenny ibland. Kerstin kan också resa till er som har egen häst för att hålla kurs. Ridlektionerna hålls på en uteridbana och vi har ca 15 hästar som går i ridskolan. Det finns tillgång till övernattning, fikarum och toalett på vår gård. Du kan låna ridhjälm av oss. Anmälan per telefon eller e-post.


ovalbana
turridning
ymir lektion
tömkörning
Ridkurser
Vi har ridkurser terminsvis, höst (okt-dec) och vår (mars-maj) där man rider en gång i veckan (vardagar), 10 ggr under hösten och 10 ggr under våren. Det är separata barn- och vuxengrupper med 4-5 elever i var ridgrupp. Man måste vara 10 år fyllda för att börja rida hos oss. Maxvikt 90 kg eftersom islandshästen inte är så stor. Grupperna delas in efter ridvana och vi försöker anpassa riddag som passar var och en. Lektionernas upplägg och innehåll anpassas efter ridvana och allt som allt brukar det ta ca 1,5 tim (tiden före och efter 45-minuterslektionen inräknad). Elever till ridskolan tas in i turordning efter anmälan, de som ridit terminen innan har förtur. Det går bra att ställa sig i kö till vårens ridkurser redan nu.

Våren 2017
Vi startar vårens ridkurser v 12 och kör under 10 veckor. De flesta tillfällena har vi lektionsridning på ridbanan, någon gång rider vi ut i skogen, rider på ovalbanan och så har vi teori/praktik en gång. Du kan anmäla dig till vårens ridkurser redan nu.
Pris: 1800 kr (barn/ung) / 2100 kr (vuxen) 10 ggrbreki lektion
ridbana
Ridlektioner
Du kan också boka enstaka ridlektioner (45 min) som hålls på ridbanan (ej juli-sept).
Pris: 250 kr/pers (2-4 elever), 350 kr/pers (1 elev)

Kerstin (B-instruktör) kan också komma hem till er som har egen häst för att hålla helgkurs. Samla ihop ett gäng (max 10 pers) och dela på kostnaden. Två ridlektioner (2 elever i varje grupp) och en teorilektion första dagen, andra dagen en längre ridlektion med två elever i varje eller en kortare individuell lektion brukar vara ett bra upplägg.
Pris: 2500 kr/dag + resa, mat, logilektion isvägen
ridkurs Nikka
Helgkurser
Om du vill gå ridkurs i fjällmiljö en helg (lör-sön) kan du göra det, du kan komma med egen häst eller rida någon av våra. Du kan också unna dig en hel helg där ridning, mat och logi ingår eller bara logi och laga din egen mat. Nivån på ridningen anpassas efter ryttarna.
Du rider fyra lektioner (en av lektionerna kan bytas ut mot en uteritt om gruppen önskar), även en teorilektion. Minimiantal per kurs är 2 deltagare.
helgkurs 1400 kr (lunch ingår)
helgkurs (inkl helpension) 2200 kr
helgkurs (med egen häst, inkl lunch) 950 krridläger
skogen ridläger
middag
utelunch
ridläger tävling
löshoppning
stafett
Sommarridläger 2017 för barn och ungdom
Vi kommer att ha ridläger i juni 2017 där ridlektioner varvas med uteritter och andra aktiviteter. Ridningen anpassas till deltagarnas ridvana. Du sover över hos oss på vår hästgård i Puoltsa så det finns mycket tid till att lära känna hästarna och de andra på lägret. Du tilldelas en häst som du sköter och rider under hela lägret. Det första lägret är för dig som har mer ridvana och är lite äldre (ca 13-18 år) och det andraa lägret för dig med mindre ridvana och är lite yngre (ca 10-12 år).

Ridläger 1 (3 dagar)
Tid: 4-6 juni 2017
Ridlägret börjar kl 9 första dagen och avslutas med lunch sista dagen, ca kl 13.
Ridvana & ålder: minst några terminer, ca 13-18 år
Instruktörer/ledare: Kerstin Nilsson (B-instruktör), Jenny Jansson mfl
Mat: frukost, lunch, middag, kvällsmål (from lunch första dagen-lunch sista dagen)
Aktiviteter: Ridlektioner, uteritter, teori/praktik som har med hästar att göra, hästskötsel, grillning, film mm
Antal: 4-10 deltagare
Pris:2750 kr/person

Ridläger 2 (3 dagar)
Tid: 14-16 juni 2017
Ridlägret börjar kl 9 första dagen och avslutas med lunch sista dagen, ca kl 13.
Ridvana & ålder: provat på att rida och sköta hästar, ca 10-12 år
Instruktörer/ledare: Kerstin Nilsson (B-instruktör), Jenny Jansson mfl
Mat: frukost, lunch, middag, kvällsmål (from lunch första dagen-lunch sista dagen)
Aktiviteter: Ridlektioner, uteritter, teori/praktik som har med hästar att göra, hästskötsel, grillning, lekar/bollspel mm
Antal: 4-10 deltagare
Pris:2750 kr/person